29 Aralık 2015 Salı

Bayrakta reklamın ve renklerin önemi



Bayrak kitle iletişim araçlarından görsel olarak en büyük kurumsal kimliktir. Bayraklar görsellik yönünden iyi oldukları için insanların akıllarında fazlaca yer etmektedir. Bayrak mükemmel bir reklam aracıdır. Hem görsel olarak dikkat çekici hem de maliyet açısından oldukça uygundur. Bayraklar kullanım alanlarına göre iç mekan ve dış mekan olarak hazırlanmaktadır.
Bayrak şirket unvanlarını sergiledikleri için insanların akıllarında yer eder ve kısa sürede hedef kitleye ulaşmalarını sağlar. Bayrak kalitenin ve güvenin simgesini taşır. Kurumsal kimlik için gerekli unsurların başında bayrağa uygulanacak renkler gelir. Bildiğiniz gibi renkler beyinde duygu ve his uyandırırlar. Örneğin; yeşil renk dinlendirici, huzur ve güven vericidir. 



Siyah renk ise, lüksü ve tutkuyu temsil eder. Mavi renk, enginlik ve derinliğin rengidir. Ayrıca sessizlik ve rahatlık telkin etmesi nedeni ile dinlendirici bir etkiye sahiptir. Lacivert ise, sonsuzluğu, otoriteyi ve verimliliği temsil eder. Bu nedenle de çoğu firma lacivert kullanır logolarını. Kırmızı renk esrarengiz ve ciddi bir renktir.  Bayrakta mor renk asaletin ve imparatorluğun rengidir. Sarı renk ise dikkat çekiciliğin rengidir. Pembe renk ve pastel tonu renkler ise anne çocuk, kozmetik gibi ürünleri çağrıştırır. İnsanlar içinse en önemli duygu barındıran bayraklar ise devletinin bayrağı olan ülke bayrakları olmaktadır.

Bayrak hedef kitleye ulaşmanın en kolay yoludur. Bazen ürün tanıtımında, bazen yapılan bir kampanyada bazen ise sadece prestij amaçlı bayraklar tasarlanabilir. Bayrakta tasarım yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kısa ve basit bir şekilde anlatılmak istenen anlatılmalıdır. Çünkü, bayrak sürekli dalgalandığı için okuma zorluğu gerçekleşir. Bayrak tasarımı yapılırken çok karmaşık renkler gözü yorduğundan daha sade renkler tercih edilmelidir. Yazı karakterinin ise düz ve kalın karakterler olmasına dikkat edilmelidir.


Potansiyelimize ve hedefimize ulaşabilmek için zaman ayarı yapmadan, yorulmadan size en iyi şekilde bayrak imalatı yapmak için çalışıyoruz. Kurmuş olduğumuz bayrak baskı imalatı yapan dijital baskı makinelerimiz 7/24 saat sizin emrinizde olup yurt içi ve yurt dışı taleplerinizi karşılamaktayız. Kaliteli ve yüksek çözünürlüklü bayrak baskı imalatını güvenle sizlerle buluşturuyoruz. Tüm şehirlere kargo ile teslimat yapabilmekteyiz. Siz isteyin biz reklamınızı yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder