18 Aralık 2015 Cuma

Bayrak Bizim İçin Nedir ve Ne İfade Eder?

Bayrak denilince aklımıza ilk olarak ülke bayrakları gelmektedir. Ülke bayraklarının önemi oldukça büyüktür. Her bireyin milli görevlerinden biridir bayrağına saygı duyması. Bunun yanı sıra diğer bayraklarda toplumlar ve amaçlar açısından büyük bir önem ifade etmektedir.

Bayrak Bizim İçin Nedir? Bayrak Bizim İçin; belirli bir simgesi ve anlamı bulunan bir kumaş parçasını ifade Eder. Bu kumaş parçası amacına ve işlevine uygun olarak çeşit, şekil ve boyutlarda üretilmektedir. Üzerinde bulunan ambleme ve içeriğe göre çeşitli renkte boya pigmentleriyle boyanmaktadır. Bir ülkenin en büyük simgelerinden biri olan ülke bayrakları, o ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını ifade eder. Bu tür bayrakların simgeleri de o ülkenin tarihini içermektedir. Bu yüzden bireyler, bayrağa saygı duymak durumundadırlar, ayrıca yüceliğini ve inanılan değerlere sahip çıkmak durumundadırlar. Bayrak, milletin şerefini, namusunu ve haysiyetini ifade etmektedir. Bireyler canları pahasına da olsa bayrağı korumak, gözetmek durumundadırlar. Bu açıdan ülke bayrakları bizim için çok şey ifade etmektedir. Parti ve işletme bayrakları olarak ise, reklam ve tanıtım açısından oldukça önemlidir. Bu tarz bayraklar bireylerin ilgisini çekebilmektedir. Bu bayraklarda amaç; hedef kitleye ulaşabilmektir. Kuruma ait bu bayraklar, anlaşılabilir bir simgeye sahip olmalı, kitlenin ilgisini çekebilecek renkte olmalı ve özgün olmalıdır. Her bayrak bizim için milli değerleri, milli bütünlüğü ifade eder. Ülke bayrağı ve ülkenin içinde bulundurduğu kurumların bayrakları toplumun tarihini ve kalitesini göstermektedir. Ülkece bütünlüğün, bölünemezliğin simgesidir.

Bayrak Bizim İçin, değer yargılarımızı, toplumsal gücümüzü ve en büyük güç kaynağımızı ifade eder. Günümüzde gelişen toplumlarda bayrağın önemini oldukça görmekteyiz. Bayrak asilliği simgeler. Bayrak kaliteyi simgeler. Ve aslında bayrak birleşmeyi, güçlülüğü ve onuru simgeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder